Om mig

Som du säkert förstått av den stora texten “Sofia Albertsson” på den här sidan så är det mitt namn. Jag är konstnär och författare, född och uppvuxen i Avesta, Dalarna.

sofia-albertsson

 

Måleri

Jag målar i olja och akvarell, du finner de flesta tavlor jag gjort här i gallerierna på sidan, under fliken “Tavlor till salu” är ja, tavlor till salu, vilka du gärna får köpa!

SkrivandeS

Du kan läsa mer om min inspiration på sidan Böcker och noveller här på bloggen. Sammanfattningsvis är mina noveller ihopvävda av mina drömmar, mardrömmar, min vardag, samhällsobservationer,
dagboksanteckningar, åtrå och kärlek.

Blogg

Jag har bloggat sen 2007 och känner att jag skrivit ur mig angående det mesta, men ibland händer det att jag blir upprörd av något och skriver ett argt inlägg om nån dum debatt som jag egentligen inte borde lägga ner så mycket tid på. Eller så hittar jag något väldigt fascinerande och blir begeistrad över det. Oftast lägger jag upp bilder jag har som inspiration till tavlor och böcker, dessa ligger under kategorin ”Favoritfoton”. Musik, speciellt bra musik, tycker jag om, här är min profil på Spotify om du vill ha musiktips, annars finns också kategorin ”Playlist”.

 

 

Mer eller mindre officiella jobb och utmärkelser:

▽  Illustrationer till Johannes Pinters bok “Vackra kyrkor jag besökt  e-boken – 2015

▽  “Den plötsliga dörren” erhöll Kulturrådets litteraturstöd 2013

▽  Omslag till informationshäfte – SPF Västanvind, Göteborg – 2012

  Albumomslag till PP7 GAFTZEB and the tormentors of 1984 – “Preaching the gospel to the non-believers” – 2011

▽  Albumomslag till TIAC – “Catalogue of failures“ – 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.