Well he’s blowing notes on top my roof

Trots att dagarna började med en vacker höstdimma över ängen i Mångberg, så övergick de alla i att regna.

Men som tur är så älskar jag hösten, jag tycker alltid att den är vacker, oavsett väder.

Jag upptäckte, liksom resten av Sveriges befolkning, att det är en riktig svamphöst i år. Det är bra eftersom jag gillar svamp. Både att titta på och att äta. Det enda jag inte gillar med svamp är att den varken är växt eller djur och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det.

Här ovanför är en svamp som verkar vara ett smörgåsbord för myggor.På min väg ner mot sjön och den gamla sågen så fann jag att svampar från yttre rymden hade landat. De såg så fina och glansiga ut i hattarna av allt regn.

En svamp som någon stulit en trekantig skiva ifrån! 

Lite längre fram, en luggsliten och grådaskig en.

Det ser ut som en liten svart mask tar ett jättekliv med sin enda fot, på sitt enda ben, rakt över det strutiga huvudet, men jag tror det är ett barr. Så synd.

En färglös, men vacker.

En annan svamp hade lagt sig för att vila ett slag.

Ett otäckt sår, mitt i hatten. 

Jag fann ett hus med ett lås jag inte förut sett! Åh, vilken lycka! Det är så fint! 

Huset, och därtill nyckelhålets, ägare hade tejpat ihop sitt fönster. Tja, vad är det man säger, alla sätt är bra utom de dåliga? Jag vet dock inte riktigt om det här kan räknas till ett bra sätt. Men det var ganska fint.

Väl nere vid sjön så såg jag hur en svamp fallit offer för någon form av ninjagrässtrå. Obehagligt med så tunna – men ändå så starka – saker.

Det var höstigt och vackert vid sjön.

En hungrig snigel mumsade sig glatt igenom kanten av en hatt. Jag kände dock obehag inför att någon gång ställas inför en maträtt i samma färg som mig själv. Jag vill inte äta sådant, men sniglar verkar inte ha några större problem med det.

Sedan såg jag hur ännu en svamp från rymden hade borrat ner sin fot i jorden.

Strax bredvid den stod en svamp glänste som om det hade varit fest i flera dagar i skogsgläntan. Vilket i och för sig inte låter helt omöjligt.

Jag råkade störa en stor middagsbjudning som verkade ha sett sina bästa dagar. 

Slemmigt.

Så röd och grann mitt på gården till en fäbod.

This entry was posted in Dalarna, Mina foton. Bookmark the permalink.

19 Responses to Well he’s blowing notes on top my roof

 1. София says:

  anonym anonym:
  ah, det kan vara mycket riktigt. tackar!

 2. Anonymous says:

  Nog tycker jag att den sjätte svampen ser ut som en typisk fetglödgad ringmuskelsvamp.

  Jag vill helst vara anonym.

 3. София says:

  haha, å, så bra! *gjort något bra*
  :D

  tack själv!

 4. Bobby says:

  Goddagens! Självklart gillade jag boken, den är min bibel när det gäller sexpuckon. Så jag tackar och bockar för inspirationen, nu får jag i alla fall ut någorlunda roande blogginlägg av alla dessa hopplösa idioter :)
  Bye the way: fullkomligt fantastiska foton.

 5. София says:

  eheh, ja! tack! om det är något jag är bra på, så är det ren fakta. :D

 6. Robin says:

  Lärorikt och underhållande i ett =)

 7. София says:

  haha, varsågod! :D

 8. dysnomias says:

  Åh!! Underbart!!! :-D
  Nu vet jag ju vem alla svamparna omkring är! Tack!! :-D

 9. София says:

  och nu mår jag dåligt av den där filmen också… buhu. det är så hemskt när svampen växer ut från huvudet! :(((

 10. София says:

  peter:
  haha! jag tänkte på dig och din rädsla för svampsporer när jag hade petat på den och fått sporer på fingret, och sköljde snabbt av mig i bäcken bredvid. brr…

  jag är väldigt rädd för såna där svampar som tar över ens hjärna.

  var det inte du och jag som såg den där naturfilmen med han den där larven som åt en myra, som svampen kontrollerade, och som sedan fick pulserande antenner (de spelade såklart ond techno som dunkade i takt (filmen då, inte antennerna)) och klättrade upp och viftade med sig för att en fågel skulle se honom och äta upp honom…och sen bajsa ut svampsporer, flera kilometer ifrån där svampen först sördade sitt offer. om inte, ser den aldrig!

  jag har fan mardrömmar om den än…

 11. peter says:

  synd att du skulle stå så nära vädersläppen. du vet ju vad som kommer hända nu:
  http://ca.youtube.com/watch?v=CCOQ0VU24xw

 12. Mattias S says:

  Cupcake: Det är bra, jag tycker om att se det som är bra istället för det som är dåligt. Försöker jobba med det och när man får sån här fin hjälp är det ganska lätt. :)

 13. София says:

  sabina:
  åh, så bra! :D
  *ler derbymage*
  tackar!

 14. София says:

  mattias:
  tack! jag indoktrinerar dig tills du gillar hösten lika mycket som jag! >:D

 15. Anonymous says:

  humor! svampnamnen var grymma :D

 16. Sabina says:

  Åh du UNDERBARA människa! Dina små svamphistorier/namn förgyllde min afton.
  Jag tackar allra ödmjukast & bugar mig djupt.

 17. Mattias S says:

  Men åh vad fint!

 18. София says:

  :DD!
  *LER TITTAR UT FRÅN FÖNSTRET OCH SER OCKSÅ LIKHETERNA*

  MMM!

 19. Anna Nio says:

  Globenformad Derbymage, hahahaha. *LER MYCKET NÄRA GLOBEN JUST NU OCH SER LIKHETERNA* :D

Comments are closed.