This is the key to a new order, this code disk means freedom

Eftersom den svenska kortfilmen Kung Fury hade premiär igår kväll på SVT

… och det var en kavalkad av dumt och snyggt och åttiotal, du kan kolla på den här, kom jag att tänka på en av mina favorittumblrbloggar; Retrodust! Den innehåller allt som Kung Fury eftersträvar. Men framför allt; fantastiskt snygga elektroniska prylar! Åh, jag älskar åttiotalsestetiken på prylar! Så framtid, så oavancerade, så snygga – så mycket rimliga former och knappar!

Och eftersom jag skamlöst älskar åttiotalsfilmmusik så blev jag mycket nöjd av att via Kung Fury hitta några fler band som helt fokuserat på åttiotalsfilmmusik. Pillade ihop en playlist – Framtiden! – åhh det är så mycket framtid! Åttiotalets bild av framtiden var genialisk, den var som åttiotalet – fast MER åttiotal! Makes sense. Vet att jag romantiserar åttiotalet eftersom jag var var barn då, men det fanns inget coolare än min storebrors rum med alla affischer med palmer och snabba bilar och snygga stora frisyrer. Och hans stora bandare med alla häftiga band och all häftig musik. Och alla Jenka han hade samlat i en stor burk. Och hans lockiga hockeyfrilla.

Nu ska jag fortsätta dagen med att sätta fast nitar på min skinnpaj och med att titta på alla filmer jag kan se hur många gånger som helst; Tron, Legend, Flash Gordon, Lost Boys, Ghostbusters och G.

Nu; Retrodust:

tumblr_n2qw9lBYj01r048glo1_500

tumblr_n6jtheBig01r048glo1_1280

tumblr_nctzweVtqF1r048glo1_1280

tumblr_ng5ialzydE1r048glo1_500
tumblr_ngqwl6IpxT1r048glo1_500
tumblr_nldls7secj1r048glo1_1280 tumblr_nm757uAAI11r048glo1_1280

This entry was posted in Favoritfoton, Filmtips, Inspiration, Musiktips och playlist, Personligt. Bookmark the permalink.