It is for she that the cherry bleeds, that the moon is steeped in milk and blood

Om du inte sett nya Twin Peaks och är rädd för spoilers/gnäll så: varning.

Jag har verkligen försökt nu. Jag VILL verkligen att det ska vara bra. Men det är ju inte bra. Känns som en serie random scener vilka inte direkt har något med varandra att göra. Och alla spelar över så väldigt mycket.

Det jag tyckte om med gamla TP var ju att det var en instängd, nästa klaustrofobisk, känsla i den lilla stan, folk var på sina egna små sätt, vissa normala andra mer eller mindre märkliga. Men även de märkliga hade ju normala sidor och betedde sig normalt emellanåt. Rätt som det var hände något jättekonstigt eller lite mystiskt och så blev man glad och nyfiken. Det var det bra. Inget av det är kvar. Handlingen utspelar sig knappt i TP, ingen är normal, alla är helt tokiga och mest skriker toksaker eller håller långa, tradiga monologer helt utan relevans. Och det är mystiska och konstiga saker hela tiden, så gott som hela tiden. Inget av småstadslivet skildras alls. Och vad är dealen med öknen? Minns ingen vad som händer med Arkiv X när de flyttade från de stora, höstiga skogarna i norr till öknen i söder? Allt blev 100% sämre! Antar att alla märkliga personer som inte har någon koppling till varandra, på alla dessa platser som inte har någon koppling till varandra, kanske kommer få någon förklaring. Sen. Men då har väl de flesta redan tröttnat och börjat titta på någon bra serie, som t.ex. The Handmaids Tale, som verkligen kryper in under huden på en och skrämmer ihjäl en, eller The Expanse som är så välgjord och intrikat att man måste koncentrera sig, eller The Keepers som är lika konstig och obehaglig som första TP-säsongen. Sorry not sorry.

 

 

This entry was posted in Favoritfoton, Filmtips, Personligt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.