His eyes they sting, and his fingers twitch

Jag läste en bra bok förra veckan då jag var insnöad fäboden och hade gott om tid att läsa. Har även förstått tjusningen med e-böcker, hur bra som helst när man inte tar sig till ett bibliotek, men ändå vill låna en bok. Tråkigt såklart att behöva läsa på en skärm, men å andra sidan gör man ju allt annat vid en skärm så varför inte. Om det är en bra ebok, brukar jag beställa pappersversionen av den när jag läst ut den. Mest för att det är skönt att äga böcker som finns på riktigt.

Den bra boken heter Skäl, skriven av Emma Holm. Oerhört vackert språk, en intressant historia som berättas med precis lagom mycket information. Skäl är debutromanen så jag ser fram emot att läsa fler böcker av henne. Annars ser jag fram emot Parasit av Erika Johansson. som beskrivs som “en extremt våldsam kärlekshistoria i en svindlande nedåtgående spiral av kroppsligt förfall. Där hunger stillas av förödelse och ensamhetens sår läks av förruttnelse. En perpetuum mobile. En hermafrodit.” Med andra ord: den verkar vara helt i min smak.

Hur det går med manuset? Du menar det jag inte kan släppa ifrån mig för att jag hela tiden kommer på småsaker som måste ändras och stötas och blötas? Det som numera heter “Manus klart klart nytt klar klarast klart nu äntligen klart vers. 154”? Förhoppningsvis har jag lite nyheter att visa upp den 16/2.

                

This entry was posted in Boktips, Favoritfoton. Bookmark the permalink.