The moon in the sky, like a dislodged crown

På grund av ekonomiska skäl och för att mänskligheten förbrukar jordens resurser till vansinne så ville jag göra min förbrukning mindre. Så för 2-3 år sen bestämde jag mig för att köpa färre nya kläder. Färre kläder överlag faktiskt. Det visade sig vara lättare än jag trott. Nu köper jag 95% kläder via Tradera/Sellpy/Secondhandbutiker. (Resterande 5% är underkläder och dyl. som jag köper nytt)

Sen Tora slutade använda min mage som gryt/ide/bo/lägenhet och kom ut så har vi ännu inte köpt några nya kläder åt henne. Har hittat så mycket fina kläder (som ser helt oanvända ut) via Tradera/Sellpy/Secondhandbutiker! Barn växer dessutom så orimligt fort, de hinner knappt använda kläderna innan det är för smått. Känns även fint att ett annat barn lekt i kläder som Tora får leka i, och som jag sen kan sälja vidare till något annat barn att leka i.

Vi har även köpt saker på ovan nämnda ställen: babygym, bumbostol, badbalja, osv. Vagn köpte jag från en vän och Toras säng är min gamla spjälsäng som vi målat om. (Ja, jag fattar att Tora nog vill ha nya kläder och grejer sen, men den dagen den sorgen.)

Det känns faktiskt skönt att inte konsumera nytt och att inte konsumera så mycket, så jag vill mest försöka uppmuntra andra.

This entry was posted in Mina foton, Personligt. Bookmark the permalink.