Her winter lips, as cold as stone

Jag började skriva på min kommande roman förra veckan! Har kommit exakt tre sidor än så länge. Jag älskar verkligen att hålla på med ett långt skrivprojekt. Nu vet jag att jag kommer att jobba med den här storyn, de här karaktärerna och den här idén i cirka ett år framöver. Lagom med tid för att riktigt grotta ner sig i allting som har med plats och karaktärer att göra. Nu kan jag ligga om kvällarna innan jag ska sova och komma på scener och händelser, olika twistar och berättargrepp. Kan åka tunnelbana, buss eller tåg och komma på något nytt eller se något som jag vill skriva in i min berättelse. Kan börja skriva ner drömmar som får bestämma över hur manuset ska utveckla sig. Kan börja göra research på området.

Har redan sparat ner en massa bilder till min inspomapp: miljöer, utseenden på karaktärer, huset de bor i och så vidare. Det är jättekul! Jag brukar inte jobba så, allt brukar finnas i huvudet, men jag tänkte prova inspobilder den här gången. Hittills verkar det som en bra idé!

Nåväl, återkommer med lite mer info när det börjar bli någonting. Men kan ju avslöja att det blir skräck såklart, och det utspelar sig i Dalarna, såklart.

Önska mig lycka till nu! Så lovar jag att ge dig något vidrigt, spännande, otäckt, regnigt, vackert, dimmigt, förfallande, vått, obehagligt, sensuellt och snuskigt att läsa till nästa vinter eller vår.