Take off that dress, I’m coming down

Det här med att skriva roman trots litet troll på elva månader som kräver uppmärksamhet och påpassning går oväntat bra. Man får ändå lite skrivtid på kvällen efter att hon lagt sig och jag har stannat kvar på kontoret efter arbetstid och hunnit skriva en timme där med. Jag har redan skrivit 35 318 ord, vilket är ungefär 120-130 sidor. Storyn utvecklar sig för mig medan jag skriver, det är konstigt att inte veta hur ett kapitel ska sluta när man börjar skriva det, men det funkar bäst så för mig. Jag planerar i stort och låter alla dörrar vara öppna. Boken sköter sig själv.

Annars är jag mest på gott humör då just den här delen av hösten är min favorittid på året (förutom julen). Det är friskt i luften samtidigt som den är fylld av varma dofter av ruttnande fallfrukt, löv och döende blommor. Önskar att den mustiga höstdoften kunde finnas som parfym.

– Nick Cave
This entry was posted in Skrivande. Bookmark the permalink.