Under fifteen feet of pure white snow

I februari 1903 samlades medlemmarna av Romanov-dynastin och grädden från den ryska aristokratin för en fantastisk bal, som liknade något från en sagobok i sina fantastiska kreationer. I det vackra Vinterpalatset höll Tsar Nicolas II en show, även kallad “Europas sista stora kungliga bal”. Den ryska konstnären Olga Shirnina har väckt denna tillställning till liv med några fantastiska kolorerade bilder, läs mer här. Det första paret nedan, är Tsaren och Tsarinnan själva.

De nästan 400 gästerna anlände till palatset i 1700-talsinspirerade kostymer, utsmyckade med ädelstenar och guld, skapade av konstnären Sergey Solomko, efter att denne samrådat med historiska experter. Hovdamerna hade klänningar broderade med ädelstenar och kokoshniks (huvudbonader) prydda med de finaste familjejuvelerna, medan männen klädde sig i rikt dekorerade kaftaner och pälshattar i boyar-stil. Gästerna använde sig av 38 antika kungliga föremål, från 1600-talet, vilka de lånade från vapenkällaren i Moskva för att använda i den Romanovs överdådiga maskerad.

This entry was posted in Favoritfoton, Inspiration. Bookmark the permalink.