To cease on a reason, for this mad mad season

Innan jag blivit publicerad så tänkte jag att man var klar när man skrivit ett manus och skickat in det till ett förlag som sagt ja. Hehe, gulligt va? Sen kom verkligheten med redigering och att skicka manuset fram och tillbaka hundra gånger, strukturera om, finslipa, ändra slut, ändra början, redaktörens kommentarer, osv. Att skriva ett manus är inte ens hälften av arbetet.

Just nu har jag skickat in ett manus och väntar på feedback från redaktören. Samtidigt jobbar jag vidare på ett annat manus, igår såg jag hur många redigeringar jag gjort än så längre.

Nope, jag är inte klar än, har kommit 2/3 ungefär. Så ja, det är mycket arbete att skriva en bok, inte bara “få inspiration och skriva ner berättelsen” så som en del (inklusive jag för 10 år sen) tror. Författare är inte särskilt magiska och mystiska och bara trollar fram en bok sådär. Eller, om vi nu är det, så är magi bra mycket mer hårt jobb än vad man kan tro.

This entry was posted in Skrivande. Bookmark the permalink.