Your ancient wound, your scarlet moon and your jailhouse smile

Sommaren som antingen kokar eller kyler, jag känner ingen blomdoft i luften. Istället har jag köpt en parfym som luktar giftiga örter, besk 1800-talsmedicin och vanilj. De varma nätterna tillbringar jag vaken, står på balkongen och lyssnar på stadens vita brus längre bort, en hund har börjat skälla varje kväll. Dagarna flyter in i varandra, vad har jag egentligen gjort den här sommaren? Rest mellan Dalarna och Stockholm, målat en till skogskurbits, tecknat ett bokomslag, planerat noveller men inte haft ork att skriva ner dem. Ätit röd frukt. Levt ett långsamt liv, som förhoppningsvis förankrar sig mer i verkligheten om någon månad.

Jag längtar efter höstens alla dofter av ännu varm jord, rötter som somnar och ruttnande söta fallfrukter.