Benkvarnen

Det här är tiden innan, medan och efter en mystisk smitta drar igenom huvudstaden. Någonting har hänt i Sverige och den tunna hinna som annars skiljer vår verklighet från andra verkligheter verkar ha lösts upp – för det händer märkliga saker. Väsen som glömts bort för längesedan börjar lägga sig i våra liv, sådant som gömts långt nere i havets djup spolas i land och långt under marken utspelar sig mardrömsscener. Det är en farlig tid att känna sig ensam, att längta efter kärlek, att ta emot främmande ting och att följa sina drömmar. Men det hindrar tyvärr inte människor från att längta och försöka. I Benkvarnens noveller får vi läsa om hur olika personer till sin fasa blir varse den nya verkligheten.

Benkvarnen är en fristående fortsättning på Stockholmspesten, med tre bonusnoveller som har extra koppling till Stockholmspesten.

Historierna är otäcka, fantasifulla, sorgliga, roliga, poetiska och bitvis genuint motbjudande.
-Nils Ahnland, BTJ

Fasansfullt bra. Lystet sinnligt, påtagliga stämningar, naturmagi, kusligt och gåtfullt på ett förträffligt sätt. (…) Tanken går osökt till något slags obehag i Lars von Triers anda. Men ändå något helt eget, à la Albertsson, utan tvekan stilsäkert och välskrivet. Oerhört skickligt. 
Bokhyllan

Sofia har med Benkvarnen lyckats med konststycket att komplettera en värld. I Stockholmspesten skapade hon en värld med sjukdom och pandemi kryddat med mysticism och ren och skär skräck. Hon skapade också en kontext för framtida historier. När man nu läser Benkvarnen och alla dess historier lever dom sina egna liv med varandra och i den kontext som skapats innan. Parallella livsöden, nya skeenden och karaktärer och allt kopplas mästerligt ihop.
–  comics.paxer.se

Köp den hos Bokus, Adlibris eller hos Science Fiction Bokhandeln.