Den plötsliga dörren
berättelser om perversa ostar, skrikande ålar, flickors skära objekt, kroppspotatisar, deprimerade huvudfotingar, kättjefulla kvalster, våldsamt feta hinnor, grannen Kaos och andra osedligheter

En samling surrealistiska noveller. I titelnovellen får läsaren möta en person som hittar en dörr bakom sina ytterkläder i hallen. Var kom den ifrån? Den var inte där förut. Vart leder den? Ett både svårt och drömskt utforskande börjar, men snart märker personen i lägenheten att saker flyttar på sig. Det hörs knackande och krafsande från dörren om nätterna. Kanske var det inte någon bra idé att öppna dörren och bege sig in i den långa korridoren där innanför?

“Mycket av det sjuka och falskt tillrättalagda i vår tid blir tydligare och även begripligare när det reflekteras i en grotesk och humoristisk spegel. Det utnyttjar Sofia Albertsson effektiv i flera av novellerna i denna ovanligt övertygande skönlitterära debut.” 
Crister Enander, GD

“Framförallt är en sexuell, kafkansk anarki som råder boken igenom. Spretigt, men bra. Riktigt bra. Dock lämnar varje novell läsaren oviss om vad man just upplevde, man försöker finna metaforer och underliggande motiv som är väl dolda under Albertssons intensivt brinnande prosa.”.
Cecilia Rådén, Kulturbloggen

Den plötsliga dörren erhöll Kulturrådets distributionsstöd 2012.

Fysisk upplaga är slutsåld, men nu finns den att köpa som e-bok, bland annat här på Bokus.