Stockholmspesten

Stockholm plågas av ständiga strömavbrott, vattnet har surnat och lokaltrafiken är utslagen. Det ryktas om att något finns nere i tunnelbanesystemets svarta gångar som sträcker sig under hela staden, och i jorden under stockholmarnas fötter gror något fruktansvärt. Det ryktas om en smitta som har börjat infektera människorna.

Om nätterna sänder en okänd radiostation kodade meddelanden. I ett surrealistiskt rum i berget under Södersjukhuset fraktar mystiska väsen hundratals döda människor – de ska få ett nytt syfte i Stockholm. Långsamt börjar staden förlora sitt grepp om en vardag som blir allt mer skrämmande och mardrömslik. Elin, Martin och Annelie hör till de tusentals som bestämmer sig för att stanna kvar i den angripna staden, ett beslut de flesta kommer att ångra innan vintern är över.

Sofia Albertsson är mörkrets drottning som låter våra svartblanka mardrömmar komma till liv i verklighetens krackeleringar.”
– Johannes Pinter, författare och
filmproducent

Stockholmspesten är en otäck roman, drömsk och surrealistisk men samtidigt också vardaglig. (…) Helhetsbetyg 4.”  
Nils Ahnland, BTJ, nr 20/2018

” (…) när boken väl är utläst så inser jag genialiteten i berättarstilen. Det här är en härlig debutroman som du absolut ska läsa om du är skräckfantast. Det är suggestivt, spännande och tankeväckande. Betyg 4/5″
Bokdivisionen

Stockholmspesten blev utnämnd till Ruggigaste dystopin 2018. Läs motiveringen här: Tentakelmonster

Stockholmspesten omnämndes som en av höstens tre bokrysare i boktipsarna i P4.

Köp den från Adlibris, Swedish Zombie eller Bokus.