Hungermyren

Mora, Dalarna. Året är 1913 och någonting ondskefullt har vaknat till liv. Ända sedan en liten flicka försvann i myren har alla på orten misstänkt att någonting lurar under de blöta tuvorna. Någonting hungrigt. Rakel och Josef driver ett värdshus precis bredvid och kämpar med husets egendomliga förfall och hotfulla, nattliga besök. Livet är hårt och måste gå vidare och de söker desperat tröst i varandras kroppar. Men även Rakel och Josef bär på grymma hemligheter. En dag finner de en förvirrad och naken ung kvinna på grusvägen utanför det kusliga värdshuset och Rakel inser att slutet nu närmar sig.

Hungermyren är en erotisk skräckroman om det råa och förbjudna som hemsöker så väl naturen som människors hjärtan.

Det börjar långsamt och lite som en saga men innan man vet ordet av så står man där till midjan i kött och gegga och snusk. Myren har fångat en.
– Anders Fager, skräckförfattare

“Orden Sofia förmedlar gnids verkligen in i ögonen på mig som läsare. Bokens direkta början med en obehaglig upptäckt nere i den mystiska myren. (…) Bara den starten fick mig att störtgilla boken! Jag älskade hur det dagliga lunket varvades med det hungriga kalla, äckelbeskrivningar och vardag.”
Skräckeriet

Språket är lättillgängligt och färgas av ett klädsamt mörker (…) De erotiska
scenerna är målande återgivna, med viss originalitet. Albertsson är skicklig på att skildra lust. Upplösningen är spektakulär (…)”

– Lukas Ernryd, BTJ-häftet nr 13, 2024

Hungermyren finns att köpa här och på Bokus. På förlagets hemsida kan du dessutom köpa fin Hungermyreninspirerad konst som jag har gjort.