Assorted boxes of ordinary bones

Jag har fått min synopsis för en ny roman godkänd, så det finns ingen tid att spilla. Och med det menar jag att min egentid mellan ca 23.00 och 00.00 kommer gå åt till att skriva. Och på bussen. Kanske mitt i natten på mobilen också. Och så vidare.

Det viktiga är att jag har etr nytt skrivprojekt att pyssla med. Än så länge vet jag bara någorlunda början och tema. Huvudpersoner, understorys och liknande brukar komma fram medan jag skriver. Har ingen aning om hur kapitlet jag skriver på nu kommer att sluta. Men det löser sig. Ser fram emot att ha det här manuset i något år nu, mitt förra jobbade jag på i två år tror jag. Det var kul! Mitt favoritstadie av manus är samma som mitt favoritstadie på målningar: halvklart. Man ser vad det är, men motivet är fortfarande öppet för både ändringar och detaljarbete. I manuset är storyn skriven, men öppen att ändra slut och början på, lägga till scener och detaljer.

Ska bli kul att komma dit, men för tillfället är jag på sidan fyra så … Det kommer dröja. Men jag har i alla fall kommit förbi der värsta: ett helt vitt, tomt dokument. Och jag har en titel jag verkligen tycker om. Det är en bra början.

This entry was posted in Skrivande. Bookmark the permalink.