Time is made from honey, slow and sweet

Det är höst nu, den bästa årstiden. Jag är mycket lycklig, inte bara för att det är höst, utan för att livet i allmänhet är väldigt bra. För att fira detta, och hösten, har jag gjort en playlist som innehåller allt man behöver lyssna på under hösten: män med mörk röst från 90-talet! Att höra på hur de sjunger om spökälskarinnor, mens, rödvin, sömngudar och svampknark är essensen av höst. Varsågod: Mörk röst höst 2013. (Funderade på att döpa den till “Oktober röst”, men det blev på tok för Göteborgskt)

Jag var i Mångberg förra helgen, här är lite bilder:

Brunn i regnväder När vi kom dit så var det regnigt och kallt. Men ändå fint, hösten hade kommit mycket längre än i Stockholm.

Halva gesundaberget

Gesundaberget gömde sitt huvud i regnmolnen.

Gärdsgård Jag tog ändå en promenad för att fota lite och titta på naturen och husen, trots regn och mulen himmel var fäboden lika vacker som alltid.

Gulgrönt runt stuga Det var ändå mycket som var grönt, det är ändå en vecka in i oktober, vanligtvis brukar allting vara orangegult eller ha lövat av sig vid den här tiden.

HöståkerJag tycker om blandningen av höstfärgade lövträd och mörka granar, speciellt på bergen, det ser ut som ett gröngulorgande pussel.

Kurbits och detaljerJag hittade fina detaljer.

Mångberg 2013 Och lövströsslad mossa på taken.

Rödast av röd Och det rödaste av rött på marken.

Sista smultronet 2013När jag kom tillbaka till huset visade pappa mig sin lilla smultronodling på sidan av smedjan. Han hittade årets sista smultron som han gav mig, och det smakade så mycket sommar!

Jag och Ebba Kvällarna tillbringades med djuren liggandes på min mage, här är Ebba, jätteglad över att få ligga som en stinn kolafärgad och blytung korv på mig.

Smilla Så fort hon gått iväg, kom Smilla och la sig på min mage istället. Ibland blev de osams om vems tur det var att få magtid. Åh, att få vara den som söta djur kivas om att få ligga på magen på. Hurra!

Till salu i mångberg 2 På söndagen var vädret lite bättre. Jag gick förbi det lilla huset som är till salu.

Till salu i mångbergSe så fint det är, ska du inte köpa det? Jag vill inte att det förfaller och det har varit ute för försäljning så länge nu. Och desto längre det är det, desto längre tid går det när ingen bor i det och hur mår inte bra av att ingen lever i dem.

Trekantiga ladanHär är den fina lilla trekantiga ladan som står på gården, ihop med stugan.

Gesundaberget

Gesundaberget tittade fram från sin grå huvudbonad.

Smedjan i hösten

Solen sken riktigt varmt hela söndagen, det var en underbar höstdag.

Naket nyckelhål

Det gamla nyckelhålet som tappat sin järnbeklädnad för längesen.

Hösteld

Våra grannar hade sågat ner en stor gran och gjorde en hösteld för att bli av med allt ris och alla småkvistar. Det luktade fantastiskt. Jag satt länge på verandan och lyssnade på hur vinden prasslade i björkarna, på forsen borta vid sågen, och luktade på höstbrasan.

 

77

This entry was posted in Dalarna, Mina foton, Musiktips och playlist. Bookmark the permalink.

Comments are closed.