To the master bedroom where the vampires feast, the ghouls all came from their humble abodes

Årets Halloweenfest har varit och det gick över förväntan, med tanke på att jag inte kom på någon dräkt jag var sugen på att göra förrän veckan innan. Så det brann lite i knutarna men jag lyckades få till en fin huvudbonad, en kjol som funkade om man inte synade den i sömmarna och en okej krage. (Tur att det är mörkt på festen…) I och med att jag är väldigt intresserad av fornegyptisk mytologi och kulturhistoria så kändes det extra roligt.

Horusmasken! Älskar Horus lilla korta och tjocka falknäbb. Masken är gjord i Foam, samma material som man gör yogamattor av (och ett mycket mer rimligt användningsområde), guldspray och akrylfärg. Det var väldigt roligt att måla alla detaljer/små hieroglyfer!

Mindre roligt att limpistola fast alla tygremsor och sen känna sig som en begravd och återuppväckt korv med klaustrofobi. Elsa fick bokstavligt talat slita bort mina kläder från mig när vi kom hem (det var var inte i närheten av så erotiskt som det låter) så jag kunde röra mig ordentligt igen. Men vad gör man inte för årets bästa fest? Jag hade ju fortfarande väldigt roligt. Och taxichaffisen verkade tycka att det var lustigt när två mumier, en flugsvamp och Joakim von Anka tog plats i hans bil…

Alla foton är som vanligt från Mathias, pga mumier har inte tillgång till så morden teknik.

Värdparet John Blund och tandfén.

Johan blev verkligen lik Littlefinger från Game of Thrones, alltid en extra bonus när personerna är lite lika sin karaktär, inte bara i klädseln. (även om Christina kanske kan  känna sig nöjd över att inte ha de naturliga sjuttionioårsrynkorna som hennes karaktär har.)

Kvällens värdiga/mångarmade vinnare för bästa kostym!

    Otippat sällskap: Angelina Jolie och Anckarström, tillsammans har de många barn och inga kungar.

Alltså John Blunds magiskt fina paraply!

Kommer dock inte förstå varför Joakim von Ankas rumpa inte vann ett eget pris. Den var ju så stor och fluffig (och prasslade).

Döda men på fest, Horuspräst och fnasig mumievän.

Oklart varför Wham har ställt sig just bredvid snaran med sitt glada budskap.

Kvällens fotograf.

Tycker om alla bilder där karaktärer från helt olika universum umgås.

 

Och avslutande gruppbild på allas jättefina kostymer! Tack för i år! (Har redan kommit på vad jag ska vara nästa år, så nu kan jag gå och småhandla under resterande 12 månader.)

Lämnar er med årets coolaste och rimligaste (och läskigaste) låt från Halloweenplaylisten:
Werewolf bar mitzvah… Spooky scary, Boys becoming men, Men becoming wolves.

 

This entry was posted in Halloween. Bookmark the permalink.