Bloody moon rising with a plague and a flood, join the mob, join the mob

Titta, min bok har fått ett vackert omslag, fotat av Elsa Olsson, och en baksidetext. I augusti släpper Swedish Zombie min undergångsroman Stockholmspesten. Vet att det är långt kvar, men du får hålla ut och lida dig igenom våren och sommaren, jag lovar att det kommer vara värt det.  Dessutom kan du förhandsboka den på Bokus och Adlibris redan i maj. Åh, ser fram emot det här så mycket, jag är så nöjd med hur manuset blev, trots att det var min första roman. Det är verkligen en helt annan grej än att skriva noveller. Så mycket planerande, och karaktärsbyggande och dramaturgi att ta hänsyn till. Det gick både snabbt och tog tid, men jag lärde mig mycket. Och jag har fått sån bra hjälp från vänner som ställt upp som testläsare och bollat idéer med mig. Men kanske framförallt tacksam för all feedback och konstruktiv kritik jag fått från min eminenta redaktör Jonny!

Stockholm plågas av ständiga strömavbrott, vattnet har surnat och lokaltrafiken är utslagen. Det ryktas om att något finns nere i tunnelbanesystemets svarta gångar som sträcker sig under hela staden, och i jorden under stockholmarnas fötter gror något fruktansvärt. Det ryktas om en smitta som har börjat infektera människorna. Om nätterna sänder en okänd radiostation kodade meddelanden. I ett surrealistiskt rum i berget under Södersjukhuset fraktar mystiska väsen hundratals döda människor – de ska få ett nytt syfte i Stockholm. Långsamt börjar staden förlora sitt grepp om en vardag som blir allt mer skrämmande och mardrömslik. Elin, Martin och Annelie hör till de tusentals som bestämmer sig för att stanna kvar i den angripna staden, ett beslut de flesta kommer att ångra innan vintern är över.

This entry was posted in Boktips, Skrivande, Stockholmspesten. Bookmark the permalink.