Carbed apart the madness that I stumbled from

Vill tipsa om skräckserien “Kingdom” som finns på Netflix! Jag älskar som bekant smittor, och här är det en smitta som sprider sig i medeltida Korea. Man får följa kronprinsen, en rättskaffens man, och en brokig skara personer som följer med honom på jakt efter att hindra smittan, hitta eventuellt botemedel, undkomma den maktgalna drottningens familj osv. Allting är oerhört välgjort (misstänker att allt är historiskt korrekt ner till minsta knapp), bra intriger, vackra miljöer och kläder, snygga stridsscener och slagsmålsscener såklart, bra karaktärer och manus. (Plus en subtil, icke amerikanskt överdriven humor jag tycker mycket om) Spännande och snygg!

Jag har äntligen börjat arbeta med novellsamlingen, den måste skrivas om grundligt. Det är märkligt hur mycket man utvecklas av att skriva en roman, men före och efter pesten är verkligen som natt och dag. Det går i alla fall snabbare än vad jag trodde, jag har börjat lära mig att redigera text utan att vara sentimental. Skönt. Har dessutom kommit på en bra titel – det brukar annars vara ett av de svåraste momenten.

This entry was posted in Favoritfoton, Filmtips, Skrivande. Bookmark the permalink.