From her to eternity

Varje februari uppmärksammas kvinnliga skräckskapare. Bibliotekarien Tommy Bildström har gjort en lista med sina favoritböcker. Stockholmspesten är med! Det är kul att se så många böcker skrivna av skräcksystrar vilka, liksom jag, ingår i nätverket Vagina Dentata – Sveriges otäckaste kvinnor.

Här är en intervju med min kollega, Madeleine Bäck, där hon pratar om Vagina Dentata och vikten av att uppmärksamma kvinnliga skräckskapare, vilka tyvärr lätt verkar försvinna bakom de manliga. Same old, osv. Jag har till exempel bara senaste månaden fått “rådet” att skriva mindre som mig själv och mer som två kända manliga svenska skräckförfattare – för att bli bättre. Tillåt mig att zzz… (Tre gånger, från helt olika håll har jag fått detta ovärderliga och fantastiska råd.) “Tack” men nej tack, jag skriver som mig, skulle jag försöka skriva som någon annan skulle det inte finnas någon mening med att skriva. Nåväl, tillbaka till intervjun: läs den och gotta dig alla bra skräcktips!

This entry was posted in Boktips, Favoritfoton, Feminism, Stockholmspesten. Bookmark the permalink.