I am the black crow king, keeper of the nodding corn

Många bra dokumentärer just nu.

Woodstock: Three days that defined a generation

Även om jag avskyr hippies, så var det här en väldigt intressant och fin dokumentär om en festival lika kasst arrangerad som Fyre festival. (Vilken ni också borde se dokumentären om och sen tycka jättesynd om alla stackars INFLUENCERS som får gå på bajamaja och äta mackor med ost.). Det går att ha trevligt och komma överens, även om man är massor av människor, det är bara ingen som har lust med det före eller efter Woodstock.

Sci fi-ikonen Ursula K. Le Guin

Så himla cool, nyskapande och intelligent. Ska sluka hennes böcker så snart jag får tid. Väldigt fascinerande porträtt om hur de var att vara en av de första kvinnorna inom Sci-fi och de märkliga världar hon byggt upp i sina böcker, inklusive hemska tankeexperiment som hon utsätter sina läsare för. Neil Gaiman är dessutom med och säger många kloka ord om Le Guin och hennes författarskap.


Generation Wealth

Jag vet inte varför, men jag tycker om dokumentärer som visar vilken totalt värdelös och vansinnig värld vi lever i och att det brukar bli så dekadent och orimligt precis innan civilisationer går under. Något med det gör mig glad. Kanske en slags liten hämnd på en kass civilisation – ha, du går i alla fall under!


Manson: The Lost Tapes

De flesta vet massor om Charles Manson, men inte så mycket om hans sekt/följare. Väldigt intressant att få höra dem berätta, både i nutid och dåtid, om sina planer och hur det ligger till i världen.


Henrik VIII:s sex fruar

På tal om kassa gubbar med bristande empati och blodtörst, här är en till. Väldigt välgjord, snygg och djupgående dokumentär om alla Henrik VIIIs fruar.


Chasing the moon

Jag skrev just klar en månskräcknovell till en antologi och den här dokumentären passade utmärkt att ha i bakgrunden medan jag tänkte ut vad novellen skulle handla om. Som sagt, det är så himla vackert när människor samarbetar och lyckas med saker – som att hundratusentals personer håller sams under en festival där allt gått åt skogen eller som när hela världen gläds åt vetenskapens framsteg. För den som inte tror på månlandningen rekommenderar jag dokumentären om huruvida det var en bluff eller inte.


Mammutens återkomst/Genesis 2.0

Spännande dokumentär om hur fattig mammutfossiljägare i Sibirien hittar en mammutmumie, och hur den sedan skickas till ett högteknologiskt företag som specialiserat sig på att klona folks döda husdjur.

This entry was posted in Dokumentärtips. Bookmark the permalink.