It was a warm and very ferocious night, the moon was full of blood and light

Det här märkliga, introverta och ensamma året avslutar jag med en väldigt fin recension som Benkvarnen fått av Bokhyllan.

Fasansfullt bra. Lystet sinnligt, påtagliga stämningar, naturmagi, kusligt och gåtfullt på ett förträffligt sätt. Tro inte att jag kunde låta bli att fritt associera till annat den här gången heller! (Fullständigt oförbätterlig): Tanken går osökt till något slags obehag i Lars von Triers anda. Men ändå något helt eget, à la Albertsson, utan tvekan stilsäkert och välskrivet. Oerhört skickligt. 

Här kan du läsa den i sin helhet. Även om det inte blev någon releasefest så gör såna här ord och formuleringar, känslan av att någon levt sig in i min bok och värld, att det inte gör så mycket.

Fick även en bra recension från Skräpkulturbibliotekarien i dag, här är den.

Benkvarnen består av surrealistiska skräcknoveller. Ganska lågmälda sådana. Och mycket underhållande. Min favorit är titelnovellen men samlingen innehåller ingen dålig novell alls. Vilket är ovanligt gällande novellsamlingar.

Stort tack! Dessa fina recensioner samt att Benkvarnen fick en jättebra BTJ-recension och 4 av 5 i betyg, gör att året avslutas på ett bra sätt. När recensionen väl blir officiell kommer jag dela med mig av den. Men nu: gott nytt år, jag hoppas att det kommande blir lättsammare än det som nu är till ända.

This entry was posted in Benkvarnen. Bookmark the permalink.