Into the house with its blood-red bowels

Så roligt det är att få se hur läsare och bokhandlar fotar min bok (eller skyltar med den) och skriver recensioner. Den lever sitt eget liv nu när Swedish Zombie har släppt ut den i landet.

Självklart är det också roligt att så många tycker om novellerna, det är spännande att få reda på vem som har vilka noveller som favoriter. Hittills tror jag “Benkvarnen”, “Månskenskroppar” och “Trädskivans hemlighet” är de vanligaste favoriterna. Trädskivan är en av de äldsta novellerna, jag tror jag skrev den 2012-2013 och sen dess har den formats om åtskilliga gånger, även om storyn var densamma. Nytt slut, fler karaktärer och mer obehag har varit de största ändringarna. “Benkvarnen” var en gång nästan bara en enda lång scen och oerhört mycket dialog, det var inte särskilt bra, medan den nu är uppstramad och har många fler händelser och nyckelhändelser. “Månskenskropparna” var en gång titelnovell och hette “Under ytan” (men det heter ju redan tusen böcker och noveller, så det behövde ändras) och utspelade sig i en liten sjö vid Mångberg. Det var inte alls särskilt spännande men blev en helt annan novell, och mycket bättre, av att byta miljö och ge en ny karaktär en speciell drivkraft.

Alltid bra att komma ihåg att vara flexibel i sitt skrivande och att lära sig att tänka om. Alla ändringar jag gjort har verkligen varit till det bättre, tur att det finns testläsare och redaktörer och att man får perspektiv efter att texten legat och vilat ett tag.