Wheb ya caught ya swing and burn, down in Swamp land

När saker i ens manus klickar helt rätt blir man ju glad, men när det blir förvånande bra sammanträffanden – då jublar man

Ett: gör research om mosslik. Handlingen i manuset utspelar sig på våren 1914, jag läser på om mosslik, när de olika kropparna upptäcktes och var. Hittar efter ett tag info om ett mosslik som hittas i Danmark – på våren 1914. (Inte mannen på bilden) Mosslik dräller det ju inte av, och att ett upptäcktes samtidigt som när boken utspelar sig, nära Sverige så det är lätt att väva in i storyn, är ju fantastiskt.

Två: ska citera Gamla Testamentet, men inget nytryck. Behöver en gammal utgåva/översättning som personerna i boken kan läsa ur. Var hittar man det? Jo, i sin egen bokhylla! För 5-6 år sen införskaffade vi tre gamla biblar från en antikbutik i Mora. En av dessa visade sig vara tryckt 1913. Perfekt! Full av gamla anteckningar från tidigare ägare dessutom. Oväntad bonus var att i innehållsförteckningen är den “bok” som jag ska citera redan inringad.

This entry was posted in Skrivande. Bookmark the permalink.