The moon blinds my eye with opal cataracts, as I cut through the saw-mills and the stacks

Det pågår en Kickstarter här för två nya delar i skräckantologin “13 svarta sagor”, den borde du backa med lite pluring! De två nya böckerna heter “Övergivna platser” och “Rymdskräck“, jag är en av de författarna som bidragit med noveller till den senare. Ett fint sällskap jag lierat mig med, riktigt bra svenska skräckförfattare, skulle till och med säga de bästa: Cia Sigesgård, Jimmy Berestål, Kristina Hård, Helena Dahlgren, Johan Ring, E P Uggla, Marcus Stenberg, Love Kölle, Jenny Lundin, Katarina Emgård, Rikard Slapak, Frida Windelhed, Johannes Pinter, Anna-Karin Tellgren, Markus Sköld, Marie Metso, Mårten Dahlrot, Kristian Schultz, Lova Lovén, Åke Qvarfort, Joni Huttunen, Jonatan Olofsgård, Tomas Persson, Eira A Ekre och KG Johansson. (!) Sånt jävla dreamteam.

Jag har även varit redaktör för “Rymdskräck“, vilket såklart också var roligt och intressant. Kul också att se illustrationerna till alla noveller, Henrik Gallon och Åse Bergström har illustrerat varsin bok med 13 teckningar var. Daniel Gustavsson aka Skräpkulturbibliotekarien inleder med initierade och roliga förord. 

Novellen jag skrivit heter “Den döda himlakroppens inre” och handlar om två av mina favoritämnen: månen och ryssar. Läsaren får veta att radioaktiv strålning ökar på jorden, en grupp ryska kosmonauter skickas i hemlighet upp till månen. De vet inte vad för fasor som väntar på dem där, men de vet att raketen aldrig kommer återvända till jorden. Mänsklighetens fortlevnad står på spel. Lögnerna besättningen blivit matade med slås sönder av en av de få människor som vet vad som egentligen har hänt. Han är med ombord och beredd på det värsta – men det kommer ändå bli värre.

Väldigt ödesmättat, men det blir ju gärna så i rymden.

Så klicka dig nu till Kickstartern för att läsa mer om varje novell och mer om författarna som medverkar, samt om de olika paketen du kan köpa. Tack för att du backar svensk skräck!

This entry was posted in Antologier, Boktips, Skrivande. Bookmark the permalink.