Your ancient wound, your scarlet moon

Det manus jag har jobbat på de senaste två (tre?) åren har fått godkänt av redaktören och kommer att bli en bok. Det gör mig så väldigt glad! Jag har lagt ner otaliga timmar på att skriva historian och tömt ut fantasin helt gällande ämnena som manuset handlar om. Är faktiskt riktigt stolt. Och till skillnad från de flesta skräckböcker som skrivs nu, så är det inte en samtidsskildring eller en dystopi. Boken utspelar sig i början av förra seklet, i Dalarna såklart. Mörk, fuktig, vacker, förbjuden, mardrömslik, lantlig, krypande, omodern, drömsk, karg, äcklig, enslig, kärleksfull, naturnära, mystisk och intim.

Det kommer vara en erotisk skräckroman, så ingen som jag känner får läsa den, pga genant. Men så kan det vara, jag tycker de båda genrerna gifter sig så väl med varandra så det är svårt att inte blanda dem. Och är det inte genant för författaren så är det en tråkig bok, sa någon nån gång, och jag håller med.

Nu återstår bara arbetet efter lektörens anvisningar, korr, sättning, förord, omslag och så vidare. Vi får väl se när den är redo för att möta sina läsare, men förhoppningsvis innan årsskiftet!

This entry was posted in Skrivande. Bookmark the permalink.