It shone gold in winter, and silver in spring

Det här har varit en otursvecka för mig. Med två undantag: Veras fantasifulla tatuering hon färdigställer på mitt lår, samt en recension av “Blöd för berget” från BTJ vilken gjorde mig så stolt och lycklig. Känslan när någon förstått ens text och jag lyckats förmedla de saker jag siktat på. Man får inte publicera hela recensionen (tyvärr) men här är ett utdrag:

“Albertsson har en mästerlig förmåga att balansera det otäcka och det vackra, det poetiska och det trubbigt realistiska (“Sten betedde sig som kött. Det slöt sig, krampade, klämde ihop varje hål och spricka”) – dessutom bryr hon sig om sina karaktärer. Magkänslan säger att historien kunde vinna ännu mer på att vara en tredjedel längre, men den är redan nu utsökt och svindlande.”

– Thomas Jonsson, BTJ häfte nr 21, 2023
This entry was posted in Blöd för berget. Bookmark the permalink.