Come closer don’t be shy, stand beneath a rainy sky

Jag tycker väldigt mycket om språk, och jag tycker väldigt mycket om ord. Vilket är tur då det ingår som en rätt viktig del av mitt arbete. Så, därför blir jag alltid extra glad när jag hittar ord som bara finns i vissa språk, som i det här inlägget jag skrev förut.

Nu hittade jag en bild med massor av ord som beskriver känslor som jag aldrig riktigt tänkt på, eftersom jag inte haft ord för dem. När det gäller handlingar till exempel, så är det ofta en alldeles för lång sträcka mellan ord och handling (och i vissa fall alldeles för kort) men mellan ord och känsla verkar det vara på ett helt annat sätt. Det är konstigt det där, hur sånt så som känslor inte riktigt existerar, mer än som en förnimmelse, förrän de blivit benämnda eller beskrivna.

känslor

tumblr_mukab8CdD41s538hbo1_500 tumblr_mvwidi6dl51ro87l9o4_500

tumblr_nplyv8N5nq1tn7avwo1_500 tumblr_nqa1ycthJo1rtynt1o1_500 tumblr_nqaa86APGb1sorrnlo1_500 tumblr_nqc7jcAFFe1qg20oho1_r2_500

This entry was posted in Favoritfoton, Inspiration, Personligt. Bookmark the permalink.