There’s a devil lying by your side, you might think he’s asleep but look at his eyes

Det ramlar fortfarande in recensioner för Stockholmspesten, här är en från Bokhusflickan:

Dystopier och apokalyptiska romaner brukar inte ligga högt på min lista över böcker att läsa, men ibland dyker det upp guldklimpar och Stockholmspesten är en sådan. Kanske är det för att den utspelar sig i Stockholm, kanske är det för att den blandar sci-fi och skräck – något är det i alla fall som gör att jag inte kan lägga den ifrån mig. Stockholmspesten är mörk, skrämmande och värst av allt trovärdig. Att något liknande det som beskrivs i boken skulle kunna hända inom en överskådlig framtid är inte otänkbart. Och för en gång skull är jag glad att jag inte bor i en av Sveriges större städer. Det är inte alla författare som kan skriva riktigt bra och otäck skräck, men Sofia Albertsson har verkligen lyckats med detta. Jag är imponerad över att detta är hennes första roman och jag är väldigt intresserad av att läsa de novellsamlingar hon har gett ut tidigare. Om man gillar apokalyptiska romaner, sci-fi eller skräck så är Stockholmspesten en bok man verkligen inte borde missa.

Tackar för de fina orden!
Här nämns pesten som en av de tre bästa böckerna Bokdivisionen har läst i år, det gjorde mig också väldigt glad.

 

This entry was posted in Favoritfoton, Personligt, Stockholmspesten. Bookmark the permalink.