The world keeps dreaming of spring

För två veckor sen åkte vi till Alghero i Sardinien. Jag älskar att åka iväg en sväng på våren, bara få komma lite närmare sommaren än vad Sverige kan erbjuda. På sommaren vill man ju ändå vara kvar i landet och njuta av den korta sommaren vi har. Plus att förra årets resa till Zadar var så lyckad och rolig!

alghero  Såhär ser stan ut, inte stor alls, men väldigt fin och väldigt Italiensk.

bågar Och som alltid i små söta städer man åker till så är det massor av trånga gränder, konstiga små bågar som ser till att allting håller ihop och vackra kyrkor kikar fram från överallt.

glassDet här är från första kvällen, gah jag avgudar Italiensk glass! Vanligtvis är jag inte så mycket för glass, men det gäller inte Italiensk glass såklart. Efter den här glassen blev det minst en glass om dagen.

godisyrkagodistak

I gamla stan låg min favoritkupol som av förklarliga skäl döptes till Godiskupolen. Sardinierna verkade gilla att göra mosaik på sina kupoler, jag såg några till i grannstaden.

fint tak Gick man in i den så såg den ut såhär. Jag tycker om katolska kyrkor, de är så mycket för mycket av allt. Enorma oljemålningar och skruvade pelare och statyer fanns överallt i kyrkan.

skelettsur satanDemoner och Satan i kyrkorna, söta kakor i skyltfönstren.

sardinska kakor Här är typiska Sardinska kakor, de fanns att köpa överallt.

grändKänner mig alltid så väldigt svensk när jag ser palmer och tycker att det är exotiskt och måste fota. Men så är det. Det blev många palmbilder. Många.

De klassiska små lite ruckliga men söta husen som alltid verkar ha haft tvättid.
Misstänker att de har siesta för att hinna hem och tvätta för att sen kunna hänga ut tvätt så det ska se pittoreskt ut.

kaktus Så, förutom palmer så var naturen väldigt annorlunda på Sardinien. Det var bergigt och vackert, jag älskar verkligen berg. Titta så vackert – naturliga kaktusar. Det sprang runt små gröna ödlor där som var för snabba för mig, men väldigt söta. När vi tog bussen till Sassari så åkte vi förbi stora kaktusängar.

kottarDet fanns också jättestora kottar i Alghero, här placerade som om de vore på något sorts kottaltare för att kottdyrkas. De var hårda och tunga, och kändes som om de var gjorda av hårt socker eller sten när man tog på dom.

krypta Reser man till ett så pass katolska land som Italien så måste man besöka deras kyrkor och sen deras kyrkogårdar. Algheros kyrkogård låg bara några kvarter från vår lägenhet så vi gick dit. En av fördelarna med att alltid klä sig i svart är att man alltid är representabelt klädd för ett kyrkogårdsbesök. Och det var så vackert där. Massor av fina och konstnärligt utsmyckade kryptor, faktiskt hela små gator av kryptor.

kyrkogård staty Många vackra statyer och många kryptgator blev det. Popplar stod planterade i alléer överallt också.

lägenhetVar och hur bodde vi då? Jo, vi hade hyrt en liten lägenhet som vanligt, eftersom det är skönt att ha ett kök och ja, som det kallas “home away from home”, där man kan sitta och äta frukost och slappa lite mellan rundvandringarna. Och där man slipper andra turister.

sardinsk natursolen och havetsnäckastenigminisnäckor

mysteriebollar

Vad är dessa mysteriebollar?
De låg överallt på stranden… Såg ut som palmpäls.

Men den dag jag tyckte bäst om var faktiskt dagen då vi bara helt planlöst gick utmed havet och stranden. Det var en av de varmaste dagarna, det var 27 grader, och solen värmde så skönt. Jag hittade massor av supersmå vackra snäckor och naturen liksom dallrade och sken i värmen. Vi stannade för lunch och glass när vi kände för det och hade inga särskilda planer för dagen.

This entry was posted in Mina foton, Personligt, Resor. Bookmark the permalink.